Ipari fejlesztési terület - a legjobb Csongrádon

Ipari park, fejlesztési terület – a legjobb Csongrádon!

Ipari park, eladó terület térkép

Ipari park, eladó terület térkép

Tájékoztató ipari park, fejlesztési terület Csongrád és Bács-Kiskun határán

Összefoglaló

Csongrád Ipari park legjobb részén fekvő 17 000 m2-es fejlesztési terület közművekkel eladó. Irányár 51,6 MFt +36 (20) 9273-719

Ipari park adatok

Terület azonosítása: Csongrád HRSZ 2122/30
Terület pontos mérete: 17224 m2
Beépíthetőség: 60%
Értékesítési irányár: 51,6 MFt (172 000 EUR)
Besorolás: Belterület
Tulajdonos: Pwent Kereskedelemi és Szolgáltató Kft.
Elérhetőség: Szabó Lajos Ügyvezető Igazgató +36 (20) 9273-719, lajos@pwent.eu
Közművek: elektromos betáp kialakítás alatt, víz ,csatorna, gáz helyben

Fejlesztési terület megközelítése Budapest felől:

M5 autópálya 114 km Kiskunfélegyházai lehajtó után 20 km-t kell autózni a 451-es főúton. Csongrád város előtt az első körforgótól 2 km-es – az ipari parkhoz kiépített – elkerülő úton lehet megközelíteni a területet.

Csongrád 50 km-re található Kecskeméttől és Szegedtől is. Mind a Románia, mind a Szerb határ 1 órán belül elérhető.

Fejlesztési terület, ipari parkban eladó. Műholdkép

Fejlesztési terület, ipari parkban eladó. Műholdkép

 

 

Ipari park

Csongrád városa 50-50 km távolságra fekszik két megyeszékhelytől, Szegedtől és Kecskeméttől, közúton, vasúton és vízi úton egyaránt jól megközelíthető. Az M5-ös autópálya, amely Magyarország legfontosabb tranzitútja, Csongrádtól mindössze 23 km-re húzódik, s 2011. április 20-a óta immár élő kapcsolatban van a Makón is túlfutó M43-as autópályával, illetve a Szegedtől Északra megépült új sztrádahíddal.
Ipari Parkunk Csongrád város szélén, a 451-es számú (Kiskunfélegyháza-Szentes) főúttól mintegy 2 km-re, az elkerülő út mellett helyezkedik el. Az Ipari Park- mely Csongrád Kistérség Ipari központja- 1998-ban jött létre, mikor Csongrád Város Önkormányzata elnyerte az ‘Ipari Park’ címet. A Park összterülete 23,276 hektár, beépíthetősége 60%-os. A már beépített majdnem 20 hektár területen 28 vállalkozás működik. Parkunk teljes közművesítéssel és kedvező talaj-, zaj-, és légállapot adottságokkal rendelkezik.

Az infrastruktúra folyamatos fejlesztés alatt áll, aszfaltozott belső úthálózatának, illetve közvilágítás, gáz és villamos energia ellátottságának bővítése előreláthatólag 2010-re fejeződik be.
A 2005 és 2006. évben jelentős beruházások jelentek meg a vállalkozások terén és a működtető önkormányzat részéről is. Parkunk folyamatosan fejlődik, a betelepült vállalkozások által megvalósított beruházások száma és ez által a foglalkoztatottak létszáma évről évre növekvő tendenciát mutat. Az Ipari Parkban jelenleg működő vállalkozások az előző évhez viszonyítva mintegy 11%-kal növelték árbevételüket.

Az Ipari Park további fejlődése érdekében Csongrád Város Önkormányzat a területvásárlással a Park bővítését tervezi befektetői igény szerint. Egyre ismertebb a csongrádi ipari park, melynek népszerűségét az is jól jelzi, hogy számos hazai vállalkozás jelezte területigényét, s a park így mára 95 százalékos betelepültséget ért el. További értéknövelő tényező a kecskeméti Daimler nagyberuházás beszállítói igénye, ami még inkább szükségesebbé tette a terület bővítését és a fejlesztést. Autóipari beszállítók eddig is dolgoztak az ipari parkban, ám ez a szektor további fejlődés előtt áll. Mint ahogy a logisztikai szolgáltatás is, mely eddig is egyik motorja volt az ipari parknak, és még jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. Az önkormányzat a már kibővített ipari park infrastrukturális fejlesztésére pályázott sikerrel, s nyert rá több mint 61 millió forint uniós támogatást, amelyet ugyanekkora önerővel megtoldva érezhetően komfortossá, befektetőbaráttá válik az ipari park. Bővülő, vagyis teljessé váló gázhálózat, a kor igényeinek megfelelő közvilágítás, megnövelt elektromos hálózati kapacitás, a csapadékvíz maradéktalan elvezetése mind-mind olyan fejlesztés, amely növeli az ipari parkba települt, illetve az ezután érkező vállalkozások értékét, piaci potenciálját, mozgásterét.

Termelésben és foglalkoztatásban az is igen jelentős Csongrádon a fémfeldolgozás, valamint a légtechnikai berendezések gyártása. A Horváth Légtechnikai Kft. például tagja a Mercedes környezetében működő AIPA Klaszternek, s beszállítója is a kecskeméti Daimler beruházásának. Az ugyancsak nagy hagyományú hűtőgépgyártás is jó kezekbe került, a Vestfrost dán befektetője valódi súlyt ad a csongrádi ipari parknak. De ez csak két példa arra, hogy Csongrád gazdasága – benne az infrastruktúrájában folyamatosan fejlődő ipari parkkal – erősödik, vonzza a befektetőket, vagyis mozgásban van.

 

TELJES PDF tájékoztató anyagért kérem küldjön levelet a LAJOS@PWENT.EU email címre. 

 

 

Csongrádi Környezetvédelmi Ipari Park infrastruktúrája

A Park teljes közművesítéssel rendelkezik. A város északi részén található. Összes területe: 23.2756 ha. Környezete: kedvező talaj-, zaj-, légállapot adottságok, amit a betelepülő új vállalkozóknak is tiszteletben kell tartani

Megközelíthetősége: közúton a 451. sz. útról, a városból (2.5-3 km) az Attila u. illetve a Bercsényi u. mentén közművek és szolgáltatások: a közművek az új befektetőknek a telekhatáron rendelkezésre állnak

feltáró, elkerülő út: 2,6 km hosszban elkészült 2000-ben.
telekommunikáció: telefon, kábel TV, Internet lehetőség
egyéb szolgáltatások: a város(bankok, posták stb.) és az Önkormányzat intézményei, tervezett további szolgáltatások: területőrzés, közlekedés, műszaki-irodai tanácsadás, reklám-propaganda, I. P. kapcsolatok.

 

Elektromos áram: 2,2gA, transzformátor 2*1200A, 2000 kW, 20 kV-os feszültségi szinten
Gáz: 160 mm átmérő, 1000m3/óra
Víz: 200 mm átmérő, 200 m3/óra

Szennyvízelvezetés
Tüzivíz ellátó rendszer
Ivóvízellátás
Közvilágítás
Veszélyes hulladékkezelés
Hulladékszállítás
Aszfaltozott belső úthálózat
Parkoló
Telekommunikáció: telefon, kábel TV, Internet lehetőség
Környezete: kedvező talaj-, zaj-, légállapot adottságok
Beépíthetősége: 60%
Elkerülő út: Nagy teherbírású útcsatlakozás a 451. sz. főútra megépült.

Az Ipari Parkba betelepült cégek

Csongrád Városi Víz és Kommunális Kft Kommunális szolgáltatás
Horváth Légtechnikai Kft Légtechnika termelés, szerelés
PRINCE ÉS BAK Kereskedelmi és szolgáltató Iroda Kereskedelem
PIPE LINE Kft Légtechnika termelés, szerelés
FRIGOLUX Ipari és Kereskedelmi Rt fémmegmunkálás
LARODO Légtechnikai Kft Légtechnika termelés, szerelés
DÉGÁZ Rt. Szentesi Ügyfélszolgálati iroda Közüzemi szolgáltatás
ZENNER Magyarország Kft Vízmérőóra gyártás
Pannon Közüzemi szolgáltatás
CSVÖK Városgondnokság Kommunális szolgáltatás
CuZn Technik Kft fémmegmunkálás
TSS Kft famegmunkálás
ECORGAN Kft Konyhabútor gyártás, kereskedelem
TERMICON Légtechnikai termékeket Gyártó Rt Légtechnika termelés, szerelés
HORAL Kft Légtechnika termelés, szerelés
Turbó Kft. Ital nagykereskedelem
Klivár Bt Légtechnika termelés, szerelés
Szecon Kft kereskedelem
Pharmatan Kft Gyógyszer csomagolás, kereskedelem
HRC 56 Kft Szerszámgép gyártás
Rév és Tsai Nemesacél Kft Fémáru kereskedelem
Rév és Társai Gázipari Kft kereskedelem
Rév Inox Csőgyár Kft fémmegmunkálás
AGRO-DARA Kft. logisztika, malomipar
Nemzetközi ingatlanirodák????

További információk: http://ip.csongrad.hu/ip/index.htm

 

Csongrád Gazdasága

Csongrád gazdasága sokszínű. A város elhelyezkedése, makrokörnyezetének gazdagsága, kedvező feltételeket nyújt a hagyományos mezőgazdasági és ipari tevékenységhez éppúgy, mint az idegenforgalom, a szolgáltatás fejlődéséhez. A mezőgazdaságban még mindig meghatározó a szántóföldi gabona- és takarmánytermesztés, az olajos magvak termelése. Tartós és sikeres ágazat maradhat a szőlészet és a borászat, és jók az adottságok a térségben (Felgyő, Bokros, Csanytelek, Tömörkény) a zöldség- és virágtermesztésre is.
A városban 1000-1100 vállalkozást tartanak nyilván, melyből a társas vállalkozások száma meghaladja a 200-at. E társasvállalkozások adják az összes árbevétel 80-85 %-át (mintegy 17-18 milliárd Ft). A társasvállalkozások kb. 25 %-a ipari vállalkozás. Az ipari vállalkozásokban igen nagy szerepet játszanak a külföldi érdekeltségek és kapcsolatok. Például: MARS Magyarország Kft. – amerikai.
Termelésben és foglalkoztatásban is igen jelentős Csongrádon a fémfeldolgozás, légtechnikai berendezések gyártása. A hagyományosan élenjáró PANOL – PLUSZ Kft. mellett új vállalkozások sora nőtt fel az utóbbi években, e szakmában: HUNDEC Kft., LARODO Légtechnikai Kft., HORVÁTH Légtechnikai Kft., PIPE LINE Kft.. Még mindig jelentős a városban: – a bútoripar, faipar – Roba TISZA Kft.

A csökkent munkaképességű munkavállalók egy része pedig munkát végezhet a Piroskavárosi Kht., Rehabilitációs és foglalkoztató Kht., Főkefe Kft. Csongrádi Telephelyein.
Természetesen további új vállalkozások letelepedése is várható a városban, elsősorban a Csongrádi Környezetvédelmi Ipari Park területén.
Csongrád térségében a munkanélküliség, az elmúlt években fokozatosan csökkent és ma már tartósan az országos és a megyei átlag alatt van. De a gazdaság megtartó ereje még gyenge. Sok, felkészült fiatal, tanulmányai után nem tud visszatérni a városba megfelelő munkahelyek hiányában.
Jól egészíti ki Csongrád gazdaságát az idegenforgalom és a szolgáltatás. Ma a városban 500-600 között mozog a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek száma, de a nívós szállodai férőhely, szórakozóhely nagyon kevés. A városi gyógyfürdő és strand, a Körös-toroki szabad strand, a “BELVÁROS” műemlékileg védett népi építészeti épületegyüttese és a város más idegenforgalmi értékei jó alapok a turizmus fejlődéséhez, de további befektetésekkel szükséges javítani a feltételeket.

További információ www.csongrad.hu