Cégünkről-gázipari gépek bundel trailer gázpalack
Reading Time: 3 minutes

Küldetés

Azonnali támogatást és technológiákat biztosítunk minden gyártó és szolgáltató cégnek akik a biztonságos, esztétikus gázpalackokért, gázrendszerekért, tűz védelmi rendszerekért dolgoznak.

Együtt érjük el a veszteségmentes működést!

Fő területek

 • Gázpalack kötegek, kalodák gyártása

 • Gázpalack karbantartó gépek forgalmazása

 • Tűzoltókészülék karbantartó gépek forgalmazása

 • Gépek porral oltók, széndioxiddal oltók és kémiai oltóanyagok kezeléséhez/gyártásához

Történetünk

A Pwent Kft. alapítója Szabó Lajos 2001-től aktív a gázipari területen. Akkor a világ legnagyobb alumínium gázpalackgyártójának a Luxfer Gas Cylinders Közép és Kelet Európai képviseletének a vezetője volt. Erős nemzetközi ismereteket szerzett a térség gázipari piacáról. A nemzetközi kereskedelem mellett egy zöldmezős beruházás kapcsán mélyült el a tevékenység műszaki és karbantartási területében is. A beruházás keretein belül létrehoztak egy üzemet amely 250 000 db gázpalack karbantartását képes elvégezni évente a legmodernebb technológiák felhasználásával.

2012 – A PWENT Kft alapítása után cégünk több tevékenységi vonalon indult el. Több projekt több tevékenység. Egy vezérelv köti össze ezeket a területeket: mindenhol szeretnénk jót, jobbat, előremutatót alkotni. Mindenhol keressük a rendszert, az embertől független, emberen túlmutató rendszereket megoldásokat. Bízunk benne, hogy olyan értéket tudunk teremteni amelyeket az Önök pozitív visszajelzése is megerősít.

2015 – Damotek srl. (korábban Vanzetti Equipment srl.) kizárólagos képviseletének ellátása a CEE régióban

2021 – DNV – ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer kialakítása, tanúsítása

2021 – Moduláris gázpalackköteg tervezése, engedélyeztetése, és első termékek gyártása

Gázipar

A saját gázpalack-köteg gyártása mellett cégük neves gázipari gyártócégek képviseletét látja el Közép- és Kelet-Európában. Gázpalackok, trailer, karbantartó gépek gázpalackokhoz és tűzoltókészülékekhez. Olyan cégeknek kínálunk megoldásokat akik alacsony- vagy magasnyomású gázpalackokkal, gázokkal, FM200 vagy Novec oltóanyagokkal dolgoznak.

Partnereink között megtalálhatók neves európai palackgyártók mint pl. a Worthington, a Vitkovice… A neves európai gyártók termékei mellett kínálunk kedvezőbb áru nem európai gázpalackokat is. A palackokhoz kötődő töltési, karbantartási átfejtési, tisztítási munkákhoz a Damotek srl. és az Automator gépeket szállítunk. Munkatársainknak több mint 20 év gázpalackok kereskedeleméhez valamint gázpalackok karbantartásához, gépészetéhez,  kötődő tapasztalata van. A kínált gépekben sok év fejlesztői és felhasználói tapasztalat egyesül. A széles palettáról a partnerekkel együttműködve választjuk ki az igényeknek és céloknak leginkább megfelelő megoldást. Amennyiben azt nem találnánk meg, úgy egyedi igényeknek is képesek vagyunk megfelelni. A következő cégek kizárólagos képviseletét látjuk el:

Pwent Kft. logó legnagyobb méretben

Saját gázpalackkötegünk tervezésénél gyártásánál a fő szempont a gyorsaság és a rugalmasság. A moduláris rendszerben akár 8 kivezető csatlakozás is lehetséges 4 szekcióra bontva. Rugalmas gyártás, vevőorientáltság jellemző.

 • Gázpalack kötegek – TPED, PED, 4,6,8, 9, 12,16 palackos rendszerek. Számos kivitel akár egyedi vevői speciális igényeknek megfelelő tervezés.
 • Gáztrailerek.
 • Gáztrailerek karbantartása
Damotek logó

Az elmúlt 40 év nem múlt el nyomtalanul a Damotek (korábban Vanzetti)  életében. Szinte nincs olyan európai gázgyári üzem amelyben nem lenne ott legalább egy Damotek termék. A Damotek azonos gyökerekkel rendelkezik mint a Vanzetti Engineering ugyanakkor karbantartó gépek felé specializálódott a szétválást követően.

 • Gázpalackok nyomáspróbázásához és karbantartásához kötődő gépek – szorítók, ki-és beszelepelők, tesztpumpa, tesztpad, palackszárítók, külső- és belső tisztítás, festőkamra, szárító, gázkeverők…
 • Gázpalackok töltés utáni kezeléséhez kapcsolódó gépek – gázok palackokban vagy akár palackkötegekben lévő speciális gázok keverése.
 • CLEAN Agent (FM200, Novec) oltóanyaghoz kötődő gépek – töltés, lefejtés, szűrés, leválasztás, tisztítás…
 • Tűzoltó készülékek (por és széndioxid) karbantartásához, gyártásához gépek – töltő, lefejtő, gyűjtő, tisztító gépek…
 • Széndioxid átfejtő és töltő berendezések…
 • Inert gázok, nitrogén töltéséhez kapcsolódó gépek…
 • Képviselet országai: Ausztria, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.
Automator logó fehér háttérrel

Már egyészen az 1940-es megalakulűása óta az Aurtomator csak és kizárólag az ipari állandó jelölések területén dolgozik. Ipari állandó jelölőgépeket tervez és gyárt. A lefedett paletta az elmúlt több mint 80 év tapasztalata tette az automatort a világ legnagyobb cégévé ezen a területen.

Nem számít hogy milyen módon kívánja állandó jelöléssel ellátni a termékeit, az AUTOMATOR-nak van rá egy megoldása, amely meg fogja haladni az elvárásait. Van egy megoldásunk, amely növeli terméke értékét, beazonosíthatóvá teszi, s ezzel egyértelművé teszi felelősségét.

Az AUTOMATOR partnerhálózata (nem csak forgalmazók) több mint 102 országban van jelen, több mint 100+ üzleti szektort kiszolgálva. Nem számít hogy a világ mely részén van Ön, azért vagyunk ott hogy Önt kiszolgáljuk egy olyan jelölési megoldással ami a termékének a szülewtésétől a haláláig azt el fogja kísérni. Az Automator globális jelölési partner 1940-től. A PWENT Kft. örömmel jelenti be partnerei számára, hogy az AUTOMATOR család tagja lett, s már nem csak a pontgravírozás de az állandó jelölés minden területén ki tudja szolgálni partnerit.

 • Állandó jelölési megoldások: lézerjelölés, pontgravírozás, karcjelölés, prés jelölés, meleg nyomásos eljárás …
 • Külön aloldalunk foglalkozik ezen gépeinkkel, kérem kereesse fel az oldalt: jeloles.pwent.eu
 • Képviselet országai: Magyarország.