[:en]GH2 Rubber Belt shot Blasting Machine - 950 MM Wide[:]

GH2 gumihevederes sörétező gép

Gumihevederes sörétező gép gázpalack alkatrészek és kisebb gázpalackok sörétezéséhez. A gép 950 mm széles, 900 mm átmérőjű hevederrel rendelkezik. Töltet 0,27 m3, 400 kg összesen, max 7 kg alkatrész súly

Gumiheveder 950 mm szélesség, 900 mm átmérőjű tárcsa. Töltet 0,27 m3, 400 kg összesen, max 7 kg alkatrész súly.  Sapkák alkatrészek tisztításához.  A GH  típ. szemcseszóró berendezés elsősorban öntött, kovácsolt, sajtolt alkatrészek ömlesztett állapotban történő szemcseszórásos felülettisztítására, felület kezelésére ajánlott.

Lehetséges opciók

  • Automata hidraulikus töltő berendezés
  • Szórókerék elektronikus fordulatszabályozása
  • Gumiheveder sebességének elektronikus szabályozása

Elrendezés rajz: 

Általános leírás

A GH típ. szemcseszóró berendezés elsősorban öntött, kovácsolt, sajtolt alkatrészek ömlesztett állapotban történő szemcseszórásos felülettisztítására, felület kezelésére ajánlott. A berendezés egy darab szórófejjel rendelkezik. A szórófej axiális gravitációs szóróanyag bevezetésű, mechanikus előgyorsítóval rendelkező 6 lapátos konstrukció, pontos szóróanyagsugár beállítási lehetőséggel.

A szemcseszórandó alkatrészeket a gép előoldalán levő ajtón kell a gumihevederre helyezni. A gumiheveder forgásával a munkadarabok a gépházon belül egymáson legördülő mozgást végeznek miközben a szórófejből kiszórt szemcse a teljes felületüket letisztítja.

Opciós tételként tudunk szállítani a berendezéshez automata hidraulikus töltő berendezést, amely az előre elkészített egységrakatot a berendezésbe betölti.

Az optimális felületi tisztaság érdekében a kiszórt szóróanyag mennyisége és a szórási időtartam fokozatmentesen állítható. Opciós tételként a szórófej fordulatszáma frekvenciaváltó szabályzóval szerelten is készülhet.

A szórófej fordulatszámának változtatásával a becsapódó szóróanyag szemcse sebességét lehet csökkenteni, vagy növelni. A szórótér aktív szemcsesugár zónába eső belső felülete nagy kopásállóságú mangánacél burkolattal rendelkezik. Szemcseszórás csak a kabin zárt ajtója mellett lehetséges, mely tökéletes szemcsekipattanás elleni védelmet nyújt. A szóróanyag zárt és folyamatos cirkulációját serleges elevátor, szóróanyag tisztító egység és adagoló biztosítja. A megtisztított alkatrészeket a szórás befejezése és az ajtó kinyitása után a gumiheveder visszaforgatásával lehet a munkatérből kitárolni. A szemcseszórás során keletkező por elszívására és leválasztására patronos rendszerű porelszívó-porleválasztó berendezés szolgál. A berendezés központi vezérlőszekrényről működtethető. Szerviz célokra kézi üzemmód, üzemszerű használatra automatikus üzemmód bekapcsolása lehetséges.

 

Porelszívás,- porleválasztás

Feladata:
A szemcseszórás során keletkező por munkatérből történő elszívása és a por környezetbe történő kijutásának megakadályozása.

A porelszívó rendszer elemei:
Radiál elszívó ventilátor, patronos porleválasztó, elszívó csövezés. Az elszívott és megtisztított levegő visszakeringtethető,. vagy a kültérbe vezethető. A porleválasztó utáni, tisztított levegő portartama: max 3 mg/m3.

Biztonságtechnikai elemek

Az ékszíjak és a lánchajtások hozzáférhetetlenséget biztosító burkolattal vannak ellátva. A gépházon levő ajtók elektromos reteszeléssel biztosítják, hogy nyitott ajtóval ne lehessen indítani a gépet, illetve az ajtó kinyitása esetén a berendezés azonnal leáll. A vezérlőszekrényen levő elektromos berendezések zárral biztosítottak illetéktelen működtetés ellen. Porelszívás nélkül a szórási folyamat nem indítható.
A berendezésen 2 db vészleállító gomb található, bármelyik megnyomásával a berendezés azonnal leáll. A berendezés minden egysége be van kötve a vezetékes érintésvédelmi rendszerbe. A tápkábelek tömszelencén védőcsőben vannak a motorokhoz vezetve.
A berendezés villamos egységei el vannak látva a szükséges szabványos jelzésekkel

A berendezés környezetre gyakorolt hatása

A szemcseszóró berendezés zajszintje. A gép által keltett zaj a gép közvetlen közelében mérve 80-84 db(A) értékre várható.
A porelszívó és porleválasztó egység által keltett zaj értéke a 75 és 78 db(A). A megadott értékeknél magasabb zaj várható a patronok visszatisztítását végző szelepek működtetésénél – ekkor az impulzus zajszint 80 db(A) érték körül alakul.
Környezeti porterhelés. Az ajánlatban leírtaknak megfelelően a porszűrő után a levegő porszennyezettsége 3 mg/m3 alatt van. Ezt az eddig elvégzett mérések is igazolják. Az összes megszűrt levegő mennyisége a környezetbe kivezethető. A berendezésen a szórásra használatos szóróanyag acélszemcse lesz. a tisztítandó alkatrészek anyagától függően a levegő porszennyező anyag tartalmazhat fibrogén anyagokat, amelyen az idevonatkozó „Munkahelyek levegőtisztasági követelményei – Szálló porok” – MSZ-21461-2:1992 szabvány 2. pontja értelmében kell dönteni a szűrt levegő sorsáról.

Szállítási egységek

Gépház (szóró tér) A gépház hegesztett lemezkonstrukció, profilacél merevítéssel. A belső felület mangánacél kopásvédelemmel rendelkezik. A gépház tetejére van felszerelve az ABR 380 tip. szóróturbina. A szórófejet 5,5 vagy 7,5 kW teljesítményű 2800 f/perc fordulatú elektromotor hajtja négy ékszíjjal. Az ékszíjfeszítés a motortartó billentésével oldható meg.
A gépház alja kúpos vályús kiképzésű. Ebben történik a lehullott szemcse és nehezebb szennyeződés összegyűjtése. A kúpos vályúban szállító csiga található, amely a szóróanyagot a serleges elevátorhoz szállítja. A gépházon helyezkedik el a gumihevedert forgató hajtómű.
A hajtott,végtelenített gumiheveder folyamatos mozgásban tartja a beömlesztett alkatrészeket. A gépházban képződő por elszívására a gépházon elszívó csonk van kiképezve, melyen keresztül a gépház a komplett gép porelszívó hálózatára van csatlakoztatva.
Mangán kopásvédelem A szórótér teljes belső felülete speciális kopásálló mangán lemezzel van borítva. A lemez vastagsága 5-8 mm. A kopásvédelem hosszú ideig védi a gép szerkezeti egységeit a szórósugár káros koptató hatásaitól. A 13% mangántartalmú acél jellemző tulajdonsága, hogy a szemcse ütő-koptató hatására a felülete egyre keményebb lesz. (Hadfield acél). A mangánacél hegesztése speciális elektródákkal történik, amelyek az alapanyagnak megfelelő kopásvédelmi tulajdonságokkal rendelkeznek.
Serleges elevátor, karbantartó pódiummal. Fő részei: alsó szárelem, felső szárelem és a fej. Az alsó szárelem magába foglalja az elevátor alsó dobját, a csapágyazással. Az alsó szárelem élhajlított lemezből hegesztett konstrukció, oldalán csatlakozó keretekkel a kereszt szállító csiga összekapcsolásához. A felső szárelem egyszerű téglalap keresztmetszetű önhordó szerkezet. Ezen található a heveder szereléséhez szükséges szerelőnyílás. A fej a serleges elevátor hajtását biztosító dobból, láncfeszítő szerkezetből és kiadónyílásból áll.
A fej a felső szárhoz csavarkötéssel csatlakozik. A fejben levő hajtódob a serleges heveder hajtását végzi, mely egyúttal a heveder feszítésére is szolgál.  A serlegek végtelenített szövetbetétes gumihevederre vannak csavarkötéssel erősítve. Szállítási kapacitás: 4 m3/óra, Hajtómű teljesítmény: 0,75 kW

Szóróanyag-tisztító és adagoló tartály. Finomlemezből hegesztett, szívott rendszerű kétlépcsős szóróanyag szelektáló berendezés. A lépcsők felülete mangánlemezből készül. Ajtaján szívónyílások találhatók. A szélfajtázó hátsó végére csőcsonk van felszerelve. Ennek bármelyik vég- pontjára csatlakozhat a légsebességet szabályozó pillangószelep. A szemcsetisztítóba be van integrálva egy forgó rosta, amely a nagyobb méretű szennyeződéseket kiválasztja és egy mágneses dob, amely a homok szennyeződést leválasztja a szemcseáramból.

A szélfajtázó által leválasztott porszennyeződés gumicsövön távozik a portartályba. A megtisztított szemcse az adagoló-puffertartályba surran. A szóróanyag tisztítóban szelektált szóróanyag az adagolótartályban gyűlik össze. Az adagoló tartály alján szektorzár biztosítja a szórófejek szemcseellátásának szabályozását. A szektor zár pneumatikus működtetésű. Ütközők állításával beállítható a kiszórni kívánt szemcse mennyiség. A tartályba kerülő szóróanyag csak egy belső rostán keresztül folyhat le, melyen fennakadnak azok a nagyméretű szennyeződések, melyek a szórótartályba jutva zavarokat okozhatnak. Tartály térfogat: 0,25 m3- lefolyónyílások száma: 1.db
A lefolyó csonkokból a szóróanyag kopásálló gumitömlőkön folyik a szóróturbinákhoz.

 

Műszaki adatok

Gumiheveder:

  • Szélesség: 950 mm
  • Heveder tárcsa átmérő: 900 mm
  • Maximum töltet térfogat: 0,27 m3
  • Maximum töltet súly: 400 kg
  • Munkadarab alkatrészsúly: 7 kg
  • Szórandó anyag minősége: acél

A szemcseszóró gép befoglaló méretei  és telepítési helyigénye:  a mellékelt rajz szerint

Szórási mód: szórókerékkel, kézi és automata üzemmódban

Szükséges kiszolgáló személyzet: 1 személy

Szóróanyag: Acélszemcse GP tipus 0,4-1,2 mm

Szóróanyag töltet: 350 kg

A gép zajterhelése a környezetre: 80-84 dB(A)

 

Szórófejek

Száma: 1 db

Típusa: ABRD-380

Átmérő: 380 mm

Járókerék fordulatszáma: 2800 fordulat/perc

Szemcsekiszórás: 130 kg/min/szórófej

Hajtás teljesítmény: 7,5 kW/szórófej

 

 

Energia igény

Elektromos: 14,1 kW

Sűrített levegő

Nyomás: 6 bar

Mennyiség: 6 m3/óra

Porelszívó ventilator teljesítménye: 3500 m3/h

Elektromos adatok

Tápfeszültség: 3 x 400 V

Vezérlőfeszültség: 24 V

Frekvencia:  50 Hz