GH1 gumihevederes sörétező gép - PWENT

GH1 gumihevederes sörétező gép

Árakat kollégáink küldenek!

Gumihevederes sörétező gép gázpalack alkatrészek és kisebb gázpalackok sörétezéséhez. Gumiheveder 750 mm szélesség, 700 mm átmérőjű tárcsa. Töltet 0,12 m3, 200 kg összesen, max 5 kg alkatrész súly

Gumiheveder 750 mm szélesség, 700 mm átmérőjű tárcsa. Töltet 0,12 m3, 200 kg összesen, max 5 kg alkatrész súly.  Sapkák alkatrészek tisztításához.  A GH  típ. szemcseszóró berendezés elsősorban öntött, kovácsolt, sajtolt alkatrészek ömlesztett állapotban történő szemcseszórásos felülettisztítására, felület kezelésére ajánlott.

Lehetséges opciók

  • Automata hidraulikus töltő berendezés
  • Szórókerék elektronikus fordulatszabályozása
  • Gumiheveder sebességének elektronikus szabályozása

Elrendezés rajz: 

Általános leírás

A GH típ. szemcseszóró berendezés elsősorban öntött, kovácsolt, sajtolt alkatrészek ömlesztett állapotban történő szemcseszórásos felülettisztítására, felület kezelésére ajánlott. A berendezés egy darab szórófejjel rendelkezik. A szórófej axiális gravitációs szóróanyag bevezetésű, mechanikus előgyorsítóval rendelkező 6 lapátos konstrukció, pontos szóróanyagsugár beállítási lehetőséggel.

A szemcseszórandó alkatrészeket a gép előoldalán levő ajtón kell a gumihevederre helyezni. A gumiheveder forgásával a munkadarabok a gépházon belül egymáson legördülő mozgást végeznek miközben a szórófejből kiszórt szemcse a teljes felületüket letisztítja.

Opciós tételként tudunk szállítani a berendezéshez automata hidraulikus töltő berendezést, amely az előre elkészített egységrakatot a berendezésbe betölti.

Az optimális felületi tisztaság érdekében a kiszórt szóróanyag mennyisége és a szórási időtartam fokozatmentesen állítható. Opciós tételként a szórófej fordulatszáma frekvenciaváltó szabályzóval szerelten is készülhet.

A szórófej fordulatszámának változtatásával a becsapódó szóróanyag szemcse sebességét lehet csökkenteni, vagy növelni. A szórótér aktív szemcsesugár zónába eső belső felülete nagy kopásállóságú mangánacél burkolattal rendelkezik. Szemcseszórás csak a kabin zárt ajtója mellett lehetséges, mely tökéletes szemcsekipattanás elleni védelmet nyújt. A szóróanyag zárt és folyamatos cirkulációját serleges elevátor, szóróanyag tisztító egység és adagoló biztosítja. A megtisztított alkatrészeket a szórás befejezése és az ajtó kinyitása után a gumiheveder visszaforgatásával lehet a munkatérből kitárolni. A szemcseszórás során keletkező por elszívására és leválasztására patronos rendszerű porelszívó-porleválasztó berendezés szolgál. A berendezés központi vezérlőszekrényről működtethető. Szerviz célokra kézi üzemmód, üzemszerű használatra automatikus üzemmód bekapcsolása lehetséges.

 

Porelszívás,- porleválasztás

Feladata:
A szemcseszórás során keletkező por munkatérből történő elszívása és a por környezetbe történő kijutásának megakadályozása.

A porelszívó rendszer elemei:
Radiál elszívó ventilátor, patronos porleválasztó, elszívó csövezés. Az elszívott és megtisztított levegő visszakeringtethető,. vagy a kültérbe vezethető. A porleválasztó utáni, tisztított levegő portartama: max 3 mg/m3.

Biztonságtechnikai elemek

Az ékszíjak és a lánchajtások hozzáférhetetlenséget biztosító burkolattal vannak ellátva. A gépházon levő ajtók elektromos reteszeléssel biztosítják, hogy nyitott ajtóval ne lehessen indítani a gépet, illetve az ajtó kinyitása esetén a berendezés azonnal leáll. A vezérlőszekrényen levő elektromos berendezések zárral biztosítottak illetéktelen működtetés ellen. Porelszívás nélkül a szórási folyamat nem indítható.
A berendezésen 2 db vészleállító gomb található, bármelyik megnyomásával a berendezés azonnal leáll. A berendezés minden egysége be van kötve a vezetékes érintésvédelmi rendszerbe. A tápkábelek tömszelencén védőcsőben vannak a motorokhoz vezetve.
A berendezés villamos egységei el vannak látva a szükséges szabványos jelzésekkel

A berendezés környezetre gyakorolt hatása

A szemcseszóró berendezés zajszintje. A gép által keltett zaj a gép közvetlen közelében mérve 80-84 db(A) értékre várható.
A porelszívó és porleválasztó egység által keltett zaj értéke a 75 és 78 db(A). A megadott értékeknél magasabb zaj várható a patronok visszatisztítását végző szelepek működtetésénél – ekkor az impulzus zajszint 80 db(A) érték körül alakul.
Környezeti porterhelés. Az ajánlatban leírtaknak megfelelően a porszűrő után a levegő porszennyezettsége 3 mg/m3 alatt van. Ezt az eddig elvégzett mérések is igazolják. Az összes megszűrt levegő mennyisége a környezetbe kivezethető. A berendezésen a szórásra használatos szóróanyag acélszemcse lesz. a tisztítandó alkatrészek anyagától függően a levegő porszennyező anyag tartalmazhat fibrogén anyagokat, amelyen az idevonatkozó „Munkahelyek levegőtisztasági követelményei – Szálló porok” – MSZ-21461-2:1992 szabvány 2. pontja értelmében kell dönteni a szűrt levegő sorsáról.

Szállítási egységek

Gépház (szóró tér) A gépház hegesztett lemezkonstrukció, profilacél merevítéssel. A belső felület mangánacél kopásvédelemmel rendelkezik. A gépház tetejére van felszerelve az ABR 380 tip. szóróturbina. A szórófejet 5,5 vagy 7,5 kW teljesítményű 2800 f/perc fordulatú elektromotor hajtja négy ékszíjjal. Az ékszíjfeszítés a motortartó billentésével oldható meg.
A gépház alja kúpos vályús kiképzésű. Ebben történik a lehullott szemcse és nehezebb szennyeződés összegyűjtése. A kúpos vályúban szállító csiga található, amely a szóróanyagot a serleges elevátorhoz szállítja. A gépházon helyezkedik el a gumihevedert forgató hajtómű.
A hajtott,végtelenített gumiheveder folyamatos mozgásban tartja a beömlesztett alkatrészeket. A gépházban képződő por elszívására a gépházon elszívó csonk van kiképezve, melyen keresztül a gépház a komplett gép porelszívó hálózatára van csatlakoztatva.
Mangán kopásvédelem A szórótér teljes belső felülete speciális kopásálló mangán lemezzel van borítva. A lemez vastagsága 5-8 mm. A kopásvédelem hosszú ideig védi a gép szerkezeti egységeit a szórósugár káros koptató hatásaitól. A 13% mangántartalmú acél jellemző tulajdonsága, hogy a szemcse ütő-koptató hatására a felülete egyre keményebb lesz. (Hadfield acél). A mangánacél hegesztése speciális elektródákkal történik, amelyek az alapanyagnak megfelelő kopásvédelmi tulajdonságokkal rendelkeznek.
Serleges elevátor, karbantartó pódiummal. Fő részei: alsó szárelem, felső szárelem és a fej. Az alsó szárelem magába foglalja az elevátor alsó dobját, a csapágyazással. Az alsó szárelem élhajlított lemezből hegesztett konstrukció, oldalán csatlakozó keretekkel a kereszt szállító csiga összekapcsolásához. A felső szárelem egyszerű téglalap keresztmetszetű önhordó szerkezet. Ezen található a heveder szereléséhez szükséges szerelőnyílás. A fej a serleges elevátor hajtását biztosító dobból, láncfeszítő szerkezetből és kiadónyílásból áll.
A fej a felső szárhoz csavarkötéssel csatlakozik. A fejben levő hajtódob a serleges heveder hajtását végzi, mely egyúttal a heveder feszítésére is szolgál.  A serlegek végtelenített szövetbetétes gumihevederre vannak csavarkötéssel erősítve. Szállítási kapacitás: 4 m3/óra, Hajtómű teljesítmény: 0,75 kW

Szóróanyag-tisztító és adagoló tartály. Finomlemezből hegesztett, szívott rendszerű kétlépcsős szóróanyag szelektáló berendezés. A lépcsők felülete mangánlemezből készül. Ajtaján szívónyílások találhatók. A szélfajtázó hátsó végére csőcsonk van felszerelve. Ennek bármelyik vég- pontjára csatlakozhat a légsebességet szabályozó pillangószelep. A szemcsetisztítóba be van integrálva egy forgó rosta, amely a nagyobb méretű szennyeződéseket kiválasztja és egy mágneses dob, amely a homok szennyeződést leválasztja a szemcseáramból.

A szélfajtázó által leválasztott porszennyeződés gumicsövön távozik a portartályba. A megtisztított szemcse az adagoló-puffertartályba surran. A szóróanyag tisztítóban szelektált szóróanyag az adagolótartályban gyűlik össze. Az adagoló tartály alján szektorzár biztosítja a szórófejek szemcseellátásának szabályozását. A szektor zár pneumatikus működtetésű. Ütközők állításával beállítható a kiszórni kívánt szemcse mennyiség. A tartályba kerülő szóróanyag csak egy belső rostán keresztül folyhat le, melyen fennakadnak azok a nagyméretű szennyeződések, melyek a szórótartályba jutva zavarokat okozhatnak. Tartály térfogat: 0,25 m3- lefolyónyílások száma: 1.db
A lefolyó csonkokból a szóróanyag kopásálló gumitömlőkön folyik a szóróturbinákhoz.

 

Műszaki adatok

Gumiheveder:

  • Szélesség: 750 mm
  • Heveder tárcsa átmérő: 700 mm
  • Maximum töltet térfogat: 0,12 m3
  • Maximum töltet súly: 200 kg
  • Munkadarab alkatrészsúly: 5 kg
  • Szórandó anyag minősége: acél

A szemcseszóró gép befoglaló méretei  és telepítési helyigénye:  a mellékelt rajz szerint

Szórási mód: szórókerékkel, kézi és automata üzemmódban

Szükséges kiszolgáló személyzet: 1 személy

Szóróanyag: Acélszemcse GP tipus 0,4-1,2 mm

Szóróanyag töltet: 300 kg

 Szórási teljesítmény: 8-10 függesztés/óra

A gép zajterhelése a környezetre: 83-85 dB(A)

 

Szórófejek

Száma: 1 db

Típusa: ABRD-380

Átmérő: 380 mm

Járókerék fordulatszáma: 2800 fordulat/perc

Szemcsekiszórás: 130 kg/min/szórófej

Hajtás teljesítmény: 5,5 kW/szórófej

 

 

Energia igény

Elektromos: 11,4 kW

Sűrített levegő

Nyomás: 6 bar

Mennyiség: 10 m3/óra

Porelszívó ventilator teljesítménye: 5200 m3/h

Elektromos adatok

Tápfeszültség: 3 x 400 V

Vezérlőfeszültség: 24 V

Frekvencia:  50 Hz