[:en]high pressure seamless steel gas cylinder from Rama cylinders for Europe[:]

Rama Cylinders – varratmentes magasnyomású acél gázpalack gyártó cég

Reading Time: 3 minutes
Rama cylinders logo with text

Minőségi politika

“Mi a Rama Cylinders-nél a elkötelezettek vagyunk a vevői biztonság és megelégedettség mellett.  Tesszük mindezt a vevői igények megértésén, a világszínvonalú termékek gyártásán és a folyamatos fejlesztéseken keresztül. ”

Rama cylinders Plant picture from outside

Rama Cylinders Gyár kívülről


Magasnyomású gázpalack csoport

A Rama Cylinders egy minőségi gázpalackgyártó a CNG gázpalackok, ipari, egészségügyi gázpalackok, tűzvédelmi gázpalackok és kötegek területén. A  Rama Cylinders egy ISO 9001, ISO 14001 & OHSAS 18001 szerint minősített cég melynek 2 gyára található Indiában, Gujarat térségében. Az első gyár Bhimasar-Gandhidham-ban található, míg a másik üzem SEZ-Kandla városában helyezkedik el.

A gyárak világszintű gyártási rendszerben évi 480 000 db  gázpalack legyártására képesek. A gyárakat a Bureaou Veritas engedélyezte és ellenőrzi azt folyamatosan. A gázpalackok 100%-a átesik mind hidrosztatikus mind ultrahangos vizsgálaton is. Az ultrahangos vizsgálat természetesen teljes felületen történik.

A gyártási technológia számítógéppel vezérelt (CNC) úgynevezett hot spinning technológiát használ. Az alapanyagként szolgáló varratmentes csövekből a gázpalackok nyakrésze és ftalprésze ezzel a német technológiával és német gépekkel kerül kialakításra. alakítjuk ki a nyakrészt és alját és nyakrészét ezzel a német technológiával (és gépekkel) alakítjuk ki, amelyet különböző befejező műveletek követnek.

 

 

A varratmentes gázpalackok gyártási kapacitása a következő:

  • 2-240 liter
  • 76-406 mm átmérő
  • max 400 bar üzemi nyomás
  • hossz 400-2200 mm
  • szabványos gázpalack menetek – 25E, 28.8 – DIN 477, 1” BS -341; 25.4 – Type 4 Size 2 – IS:3224; 1” NGT/NPT
  • Európai szabvány: ISO : 9809-1, ISO : 11439, PED 97/23/EC (CE-Marking), 2010/35/EU TPED (Pi-Jelölés), ECE-R : 110, EN 1964-1
  • Indiai szabvány: IS : 15490, IS : 7285 (Part 1), IS : 7285 (Part 2)
  • Egyéb szabávnyok: NZS : 5454

 

ALAPANYAG
A gázpalackokhoz magas minőségű varratmentes cső kerül felhasználásra, amely az összes szükséges ellenőrzésen átment, hogy a gázpalack gyártáshoz szükséges kellő kohászati tulajdonságokkal garantáltan rendelkezzen. (p.l.  Mangán Acél, Króm – Moly Acél).

GYÁRTÁSI ELJÁRÁS
A magasnyomású varrat nélküli acél gázpalackokat a fenék és nyaki részek kialakításával állítjuk elő. Ezt a folyamatot CNC vezérelt hot spinning gépeken végezzük el. A gyártás minden pontján belső teszteket és ellenőrzéseket biztosítunk, hogy a minőségi terméket biztosítsuk. Palackjaink 76 és 406 mm közötti átmérővel rendelkeznek. A vevői igényeknek megfelelően biztosítunk különböző tartozékokat. Ilyen például a szelep, szelep illesztés,  nyakgyűrű, sapka, szelepvédő karima. Az üzemek neves indiai és európai gyártók legmodernebb gépeivel kerültek felszerelésre azért, hogy kiváló minőségű termékeket gyártsanak. Az egész gyártási folyamatot/ tesztelést az RCPL ellenőrzi amelyet házon belül saját üzemünkben végezzük el. Ez az RCPL garantálja, hogy megfelelő minőségű gázpalackokat, megfelelő áron tudunk vevői igényeink szerint kínálni.

ELLENŐRZÉS & VIZSGÁLATOK
A következő ellenőrzések és vizsgálatokat végezzük el a Nemzetközi és Indiai szabványok követelményeinek megfelelően: A varrat nélküli acélcsövek mérete ellenőrzése és vizuális vizsgálata, az gázpalack fenékformázásának és nyakformázásának folyamatos hőmérsékleti monitorozása, hőkezelés paraméterek ellenőrzése és rögzítése, keménységi ellenőrzés a hőkezelés után, mechanikai tulajdonságok vizsgálata – szakítószilárdság, szilárdság,% megnyúlás

FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

 

 

Ipari gázpalackok

 

 

Élelmiszeripari gázpalackok (CO2, N2) palackok sör és ásványvíz csapoláshoz

 

 

 

CNG gépjárműbe épített palackok

 

 

CNG kötegek

 

 

Egészségügyi gázpalackok kórházak, otthoni oxigénellátáshoz 

 

 

 

 

Tűzvédelmi palackok  oltókészülékekhez, oltórendszerekhez

ENGEDÉLYEK ÉS BIZONYÍTVÁNYOK