Réz gázpalack szelep

Standard Réz Gázpalack Szelep (200 bar)

Réz szelep, 200 bar nyomáshoz, különböző ipari és mix gázokhoz

Az általunk kínált standard gázpalack szelepek rézből készültek. Maximális üzemi nyomásuk 200 bar . A szabványos gázpalack szelepein ka következő paraméterekkel rendelkeznek:

Gázpalack szelep BEMENETI csatlakozás (gázpalackhoz csatlakozás)

A leggyakoribb gázpalack csatlakozó menetek a következők:

 • 25E
 • 17E
 • M18x1,5
 • M30x2
 • Más bementei csatlakozásért kérem keressen bennünket

Gázpalack szelep KIVEZETŐ csatlakozás EU szabványnak megfelelően

A gázpalackok kivezető csatlakozásai szabványokban kerül meghatározásra. A kivezető csatlakozás változik a gáz függvényében. A leggyakoribb gázokhoz tartozó csatlakozások:

  1. Argon (Ar), Széndioxid (CO2), Hélium (He) – Din477 part 1 – 6
  2. Oxigén (O2) – Din477 part 1 – 9
  3. Nitrogén (N2) – Din477 part 1 – 10
  4. Hidrogén (H2) – Din477 part 1 – 1
  5. Más nem említett gázok illetve más szabványok (BS, DOT…)esetén kérem keressen bennünket

A csatlakozások a nemzeti szabványok szerint országonként eltérőek lehetnek  

OPCIÓK

 • RPV (residual pressure valve) – maradéknyomásos szelep lásd később leírást
 • Hasadótárcsa (Burst disc) – lásd későbbi részletes leírás

A csatolt fényképek csak példák és tájékoztató jellegúek, amelyek ezeknek a szelepeknek a karakterisztikáját mutatják. Eltérések lehetnek színben, kivitele, de a minőségért mi kezeskedünk .

RPV(residual pressure valve-maradéknyomásos szelep)

Az RPV technológia blokkolni fogja a gáz elvételét a gázpalackokból abban az esetben ha a gázpalackban lévő nyomás 2-3 bar alá csökken. Ezzel az RPV technológia megvédi a palack belsejét bármilyen szennyeződés, nedvessé bejutásától.  Legjellemzőbb használata az RPV-nek főként egészségügyben, élelmiszeriparban van, ugyanakkor az ipari felhasználásnál is egyre inkább elterjed, mivel a palack állagát bekső tisztaságát védi.

Külön figyelmet igényes az RPV technológia mivel a karbantartásnál és a töltésnél is speciális kulcsot/adaptert igényel a teljes gáztalanság eléréséhez vagy a töltés megkezdéséhez.

Burst disc – Hasadótárcsa

Ez egy biztonsági kiegészítő, amely túlnyomás esetén engedi el a nyomást. A cseppfolyós gázoknál mint például a széndioxid (CO2)  a palackokat súlyra töltik.  A nyomás a palackon belül a gáz fogyása mellett is közel állandó (CO2 60-70 bar). Abban az esetben ha a gázpalackot jelentősen túltöltötték vagy a gázpalack nagyon felmelegszik, előfordulhat hogy a gázpalackon belüli nyomás már veszélyes szintre emelkedik. Ebben az esetben a hasadótárcsa elreped, s a veszélyes túlnyomás a szelep ezen részén keresztül kiáramlik.  A hasadótárcsát a palack tesztnyomásához szokták igazítani. A szénidoxidnál legáltalánosabb hasadótárcsa nyomásérték a 250 bar.